Windows Rendszer Portál

Üdvözlünk a Windows Portálon
Mit jelent a www. a címsorban?
Manapság már kismillió internet, és webhosting(weblap tárolására és megjelenítésére alkalmas szerver) szolgáltató található a világhálón, jelentős sebességet kínálva
kezdjük a legkisebbel, és a legrégebbivel,
Ez az ISDN, ismertebb nevén a betárcsázós internet, abszolút telefon vonalon keresztül működik, egy fix számot hív fel, körülbelül olyan, mint a WAP(Mobilinternet)

Következő kategória a WAP és a GPRS, valamint a HSPDA(3G, ez a leggyorsabb, akár 10 MBit/s, ez nagyjából 1280 kbyte/s) Mind a három a mobilszolgáltatók által elérhető vezeték nélküli technológia.

Ezután következik a Kábelinternet, amely nagyjából 2-3 MBit/s sebességű


Ezután, a ma leginkább elterjedtebb ADSL szolgáltatás mely manapság már szinte nem ismer határt, egyre tör az átlag routerek maximális adatátviteli sebessége felé(54 Mbit/s), Ma a leggyorsabb ADSL sebesség 25 Mbit/s adatátviteli sebességű.

Ezután jön a leggyorsabb (kiépített) LAN-ADSL szolgáltatások, jelenleg, ez a Digikábel szolgáltatótól rendelhető(www.digi.tv) meg. Leggyorsabb csomagjuk az 50 Mb/s, persze ez folyton változó, van amikor akár 60 Mb/s is lehet(persze ezt a router nem támogatja, csak a 108 MB/s-os router(drágább kategória)



Na, de térjünk a tárgyra.

A www előtag azt jelzi, hogy az internetes proxyk azonosítani tudják, hogy mit keres a böngésződ.
Egy normál internet link így néz ki:
http://www.valami.hu/valami.html

Manapság már elhagyjuk a www-t amellyel megnehezítjük a proxy-k dolgát, de mint láthatjuk is, ez a sebességben nem igen tűnik fel nekünk felhasználóknak.
úgymond "szleng" internet link:
valami.hu

A World Wide Web (vagy csak egyszerűen a Web)a hypertext koncepcióra épül. A sima hypertext-nél egy dokumentumot akkor tudott egy másikhoz csatolni, ha azzal fizikailag rendelkezett (vagyis az Ön gépén volt).


A WWW (World Wide Web - Világméretű Hálózat) alapjait az 1990-es évben Tim Berners-Lee, a CERN (az Európai Nagyenergiájú Részecskék Fizikai Kutatólaboratóriuma) egyik munkatársa fektette le.


World Wide Web A kifejezés angolból ered, jelentése: a világot lefedő háló (itt a pókhálóra kell gondolni, amelynek minden száláról el lehet jutni bármelyik másikra).
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Rádió
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Szavazás
Hogy tetszik az oldal?











Szavazáshoz be kell jelentkezni
Falfirka
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

01/08/2009 16:11
Üdvözlök minden kedves regisztrált tagot. Az oldal fejlesztési fázisban van, messze sincs kész, esetleges fenn akadások lehetnek, de igyekszem javítani őket.
Google PageRank
Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás